Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов е извикан в Москва за консултации

...
Руският посланик в САЩ Анатолий Антонов е извикан в Москва за консултации
Коментари Харесай

Москва привика посланика си в САЩ за консултации

Руският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов е извикан в Москва за съвещания по отношение на по-нататъшното развиване на руско-американските връзки, заяви ТАСС.

Агенцията се базира на формалния коментар на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Руският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов е поканен в Москва за съвещания, с цел да проучва какво да се прави и накъде да се движи подтекстът на връзките със Съединени американски щати ", се споделя в изказването на Мария Захарова.

Тя отбелязва, че " символичният стадий от 100-те дни " на новата американска администрация на власт не е надалеч, това е подобаващ мотив за оценка на дейностите на екипа на американския президент Джо Байдън.

За съветската страна главното е да се дефинират способи за възобновяване на руско-американските връзки, които Вашингтон доведе до " задънена улица "  през последните години, сподели представителят на външното министерство.

" Ние сме заинтригувани да предотвратим двустранните ни връзки от необратима деградация, в случай че американците са наясно с рисковете, свързани с това ", се акцентира в коментара на Мария Захарова.

По-рано Министерството на търговията на Съединени американски щати разгласи разширение на комерсиалните наказания против Русия във връзка със обстановката с Алексей Навални. Освен това стана известно, че Съединени американски щати прибавиха Русия към списъка с страни, с които е неразрешен вносът и износът на оръжия. Новите ограничаващи ограничения влизат в действие от 18 март.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР